Gotlands första whisky

Exklusiv Whisky från Gute Destilleri

 

Efter upp till nio år på fat, lanseras Gotlands första whisky, som är helt lokalt producerad. Även malten är specialtillverkad för detta.

Upplagan är bara 200 flaskor för detta första släpp. En begränsad upplaga som är både signerad och numrerad. Lite unik produkt med andra ord.

 

– ” Även om detta är en mycket smal produktion, så har den en publik som söker unika produkter. Målgruppen är mer samlare och presentmarknaden. Whiskyn har bara varit en kort tid på marknaden, men mottagandet har varit över förväntan. Jag är personligen extremt nöjd med resultatet, både när det gäller smak, karaktär och intresset från marknaden”, säger Lauri Pappinen hos Gute Vingård AB.

 

Whiskyn har en mycket egen karaktär med lätt rökig avslutning. Den känns så mycket Gotland. Lagring har skett i tre olika fat. Grunden är ett s.k. Solera-system, där kommande släpp alltid kommer att innehålla delar från första delen från år 2004, som lagrats i Sherry-fat.

whiskey-webbProduktnamn: Gute Whisky Limited Edition 2013, Single Malt
40 %, 50 cl (ej kylfiltrerad)
Artnr: 85804 Pris: 4.900 kr

Pressbild www.gutevingard.se/pictures/whisky.jpg
visar med vår nya layout på etiketten. Några flaskor gick ut med vår tidigare layout, men alla är numrerade.

Mer information finns att läsa här www.gutedestilleri.se/produkter/destilat/whisky/

 

 

Mer information kontakta

 

Lauri Pappinen, Gute Vingård

0498-48 70 70 eller 070-590 12 75

lauri@gutevin.se

 

Allmänna pressbilder

https://gutevingard.se/om-oss/press/pressbilder/

 

—————————————————————————————————————–

Gute Vingård AB är ett publikt aktiebolag med Gotland som säte och all primär verksamhet i Hablingbo. Verksamhetsområden finns inom tillverkning av vin- och spritdrycker och delikatessvaror, restaurang, vandrarhem samt handel med vingårdsutrustning.