Rekordskörd hos Gutevin

Den fina sommaren gav bra druvskörd

Senaste veckan har Gutevin bärgat ca 7,2 ton druvor från egna odlingar på sydvästra Gotland, kring Näsudden.

Gute Vingård äger sina egna vinodlingar på Näsudden. Här finns idag 3 ha vingård med ca 10.000 vinstockar. Våra druvsorter är Solaris och Phönix (båda gröna) samt Rondo (blå).

Våren började bra, sommaren fortsatte med fantastiskt väder som i stort höll ända fram till skörden. Regnet under säsongen kom dessutom vid rätta tillfällen. Vingården på Näsudden har aldrig sett så bra ut som detta år.

Under hela sex dagar skördade vi 7.200 kg druvor. En viss mindre gallring gjordes vid skörden, för att få in sunda druvor.

Nu jäser det för fullt i våra tankar och till sommaren 2015 beräknar vi lansera både vitt och rosé igen på marknaden. Totalt blir det närmare 5.000 liter vin.

– ” Då vi inte fått någon skörd senaste två åren, blev året en härlig revansch för oss. Vi har jobbat mycket målmedvetet för att sköta våra odlingar på bästa sätt. En sund planta klarar dessutom sjukdomar bättre. Vi är även mycket lättade för att vi fick in skörden så snabbt och med både bra volym och kvalité”, säger Lauri Pappinen hos Gute Vingård AB.

Företaget gjorde sin första produktion redan 2002, vilket gör oss till pionjärer inom svensk vintillverkning.

Mer information kontakta

Lauri Pappinen, Gute Vingård

0498-48 70 70 eller 070-590 12 75

lauri@gutevin.se

Allmänna pressbilder

https://gutevingard.se/om-oss/press/pressbilder/