Vilken verksamhet önskas köpas?

Vill du köpa en av våra verksamheter, bli en av huvudägarna eller varför inte bli ägare till en fastighet?
Med lite nytt tänk, kan de olika byggnaderna användas till något helt annat!

Gute Vingård AB (publ), äger idag alla nedan verksamheterna inklusive fastigheter samt alla maskiner tillika inredningar.
Nuvarande huvudägare avser att trappa ner sitt engagemang. Bolaget söker nya huvudägare eller intressenter för valda delarna. Beroende på lösning, så kan man bli företagare med egen fastighet eller hyresgäst. Alternativt kan vi tänka oss släppa in några nya investerare i bolaget, för en mer gemensam framtida spännande utveckling.

VANDRARHEM
Övervåningen på det gamla mejeriet är ett mindre vandrarhem med nio rum och 32 bäddar totalt. Rummen är enkla men personligt inredda och våra gäster brukar säga, att det är som att komma hem till någon. Idag är vi anslutna till STF. Idag endast sommaröppet. Denna del är relativt självspelande och ger en fast vinst årligen.
Denna del av byggnaden kan ju bli annan typ av bostad eller något helt annat.

RESTAUARANG MED GÅRDSBUTIK-UTSTÄLLNING
Väl tilltaget restaurangkök och matsal både inomhus som uteplats. Rymmer ca 50 sittande gäster både inne och ute. I baren finns fåtöljer för att ta igen sig och just nu finns ett show room för HiFi intresserade konsumenter. Besök www.hifibaren.se
Gårdsbutiken kan bestyckas med varor av olika slag, för att sälja till besökare och varför inte lokala matvaror som även kombineras i menyerna eller kanske något helt annat.
Några personer har sagt att, “vilken häftig bostad detta kan bli” och detta är riktigt läcker som just annorlunda bostad. Eller varför inte en inspelningsstudio, då det finns rymd och mycket bra akustik.

DELIKATESSFABRIKEN >>> såld februari 2017
Den nya ägaren Överstekvarn Chili Gotland, är numera hyresgäst i dessa lokaler och där tillverkar de hela sitt produktsortiment.

VINTILLVERKNING MED EGEN ODLING
Ute vid Näsudden finns ca 3 ha egen odling med tre druvsorter, som ger under normala år ca 5000 liter vin. På plats finns en mindre maskinhall där traktorer och alla maskiner förvaras. Odlingarna finns på egen mark som idag ägs av bolaget.
Undervåningen i gamla mejeriet, är ett modernt vineri, med alla maskiner som behövs för produktionen. Maskinparken kan även användas för att tillverka andra drycker.

DESTILLERI
Vägg i vägg med vineriet finns en fin kopparpanna, som kan destillera fram all världens olika spritsorter.
Denna del är en naturlig förädling av vin till olika destillat eller produktion av olika snapsar eller vad som nu kan tänkas vara av intresse.

FASTIGHETSÄGARE I HABLINGBO
Hela anläggningen i Hablingbo består av det gamla mejeriet (tegelbyggnaden), mitt emot den vita byggnaden, som är betydligt yngre, en stor röd maskinhall/lager samt lite extra förrådsbyggnader.

KORT HISTORIK
År 2000 gjordes den första större planteringen av vinstockar. Året efter köptes gamla mejeriet med ett vandrarhem. År 2002 tillverkades 300 liter vin. Året efter öppnades den egna restaurangen. Ett par år senare började delikatesstillverkningen i mycket blygsam skala som växte, så att man 2008 gjorde en utbyggnad av den egna fastigheten.

KONTAK
För intresse och helt förutsättningslösa samtal, kontakta nuvarande huvudägare Lauri Pappinen,
lauri@lukase.se eller 070-5901275

Hantverkstillverkning av vin- och spritdrycker från Gotland