Skörden på Gute Vingård

Delta på skörden 2023, anmäl intresse nedan.

Hur går det till?

På Gute Vingård skördar vi i normalfallet de gröna druvorna i September för det mousserande vinet. Rondo och de resterande druvorna av Solaris och Phönix skördar vi i oktober då sockerhalten i druvorna är som högst.

Alla druvor skördas för hand med hjälp av små sekatörer och vi skördar aldrig vid ihållande regn. Alla kan vara med och bidra vid skörden på sitt sätt, så förutom rena plockningen behövs personer inne i vineriet samt chaufförer för transport av druvorna från Näsudden till Hablingbo.

Alla vinfälten är kartlagda så att vi vet var de bästa druvorna finns
och på de druvorna gör vi "premium Cru" vin enligt kolsyremetoden där druvorna pressar sig själva av sin egna tyngd

På Gute Vingård bestämmer vinmakarna om avskjälknings-maskinen ska användas eller inte och hur länge druvorna ska ligga i pressen

Alla viner förvaras i ståltank och merparten även på Ekfat från Sverige, Frankrike och USA.

Anmäl dig till kommande skörd 2023, det är gratis att vara med och man bestämmer själv hur länge man medverkar. Samla släkt och vänner till en unik upplevelse i Sverige, anmäl dig nu!!!

När vi vet exakta datum så läggs det ut på hemsidan och vi hör av oss till de som anmält sig

Anmäl intresse.

Vid läge tar vi kontakt för att se om det finns intresse att medverka. Detta är inte en bindande anmälan. Du kommer få information om när skörden tar plats och hur det går till.

Har du frågor? Fyll i formuläret alternativt ring oss på 0498-487070.

Hörs snart!